Pogledalo se…

8 prosinca, 2008 at 15:56 (serije)

serija naravno. Nakon duže pauze ipak nastavak pisanja. Prvo malo osvrta na stare serije koje još uvijek pratim.

Heroes – trenutno gledam treću sezonu i moram priznat da nije loša, pogotovo ako se u obzir uzme druga. Izgleda da je štrajk scenarista ostavio malo veći trag na drugoj sezoni ove serije. Prva polovica druge sezone događa se u prošlosti, a onda su u drugom djelu napravili neki ćušpajz samo da zaokruže cijelinu. Seriju sam već napola prekrižio, ali ipak sam se odlučio pogledati par epizoda iz treće sezone. Moram priznati da sam na kraju bio pomalo skeptičan, ali sam se ugodno iznenadio. Treća sezona nalikuje više prvoj sezoni, saznajemo nešto više o prošlosti likova,od kojih ima nekolicina novih i skoro svi stari. Da ima mjesta za napredak, ima, pogotovo što se likova tiče. Za sada se isplati gledati, samo se nadam da neće razvodniti seriju i napraviti bezličnu sapunjaru.

House – ovdje sam na petoj sezoni i ne znam šta da kažem. Ovo neće biti spojler za one koje prate seriju na domaćoj televiziji (mislim da je i na bosni isto 4. sezona), ali ako niste dosli do kraja treće nemojte dalje čitati. U četvrtoj sezoni pokušalo se osvježiti malo seriju sa novim glumcima, a i zadržati stare (nem smisla da dobiju nogu). Seriju gledljivom i dalje drži prvenstveno Hugh Laurie kao House, ostali su manje više bezlični. Uloge Wilsona i Cuddy su dosta promjenjene, s tim da je Wilson pao u drugi plan. Iako je kraj četvrte i početak pete sezone po meni bio dosta obećavajući što se tiče odnosa između likove, u jednoj epizodi su i to nabrzaka rješili. Samo se nadam da ova serija neće završiti kao ER.

Life – trenutno ide druga sezona. Ovaj serijal je u potpunosti odlučio otpauzirati štrajk scenarista. Zadnje što sam pogledao je deseta epizoda i jedino što mogu reći da je druga sezona ista prvoj, nit bolja nit lošija. Klupko se (jako) polako raspliće oko ubojstva za koje je Cruz “ležao” u zatvoru. Ovo i dalje mislim pratiti iako ne samo zbog pozadinske priče koja se proteže, već i samih slučajeva kojima se Cruz i njegova partnerica bave.

The Unit – da priznajem, lagao sam kad sam rekao da neću više pratiti ovu seriju. Bilo je jače od mene jednostavno sam morao vidjeti što će bit dalje, ai volim pogledat koju vojnu seriju. Ovdje sam trenutno na četvrtoj sezoni. Odlučili su se provuči neku veliku priču (iliti Big Picture) sa teroristima koji pokušaju atentat na visokog državnika (nisam siguran jel bi bio spojler ako kažem kojeg pa neću :P). Nisam je mislio posebno komentirat, ali sam vido da je krenula i na domaćoj tv. Serija nije loša, ali nije baš ni dobra, pa baš ne razumijem otkud ocijena 9.0 na TV.com-u i 7.9 na IMDB-u. Mislim da je glavna mana predvidljivost, ali da se gledat.

To je manje više to za sada. Pogledalo se dosta toga u zadnje vrijeme, pa ću uskoro (nadam se za manje od 10 mjeseci) prokomentirati i to. U planu za komenitranje su: Generation Kill, The Mentalist, Merlin, Freaks & Geeks (hvala borja za ovo, serija je predobra), Spaced i Dexter. Od ostalih serija još uvijek gledam BBT kojoj isto polako ponestaje geek fora, ali za sada je još uvijek zanimljivo pa gledam. Ako netko ima što dobroga za preporučiti neka komentira

1 komentar

  1. オテモニャン said,

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: