hp nx6325 RAM upgrade

16 veljače, 2008 at 15:15 (računala) ()

Kako su cijene RAM-a malo opale, a i ostalo je nešto novca od božićnice (nije se išlo na zimovanje) odlučio sam se počastiti s 2GB RAM za lapotop. Prije kupovine naravno da sam pročitao uputstva u kojima piše da se u laptopu nalazi 2x512MB RAM-a. Nisam imao razloga za ne vjerovat knjižici pa nisam niti otvarao poklopac ispod kojeg se nalazi memorija.

Kad sam došao doma s dva modula od po 1GB, otvorih poklopac, a s donje strane nasmješi mi se jedan RAM modul. Rekoh ok sigurno se nalazi ispod njega i drugi. Maknem prvi, a ono samo ploča. Zovem prijatelja koji imaju sličan model, on kaže da se kod njega drugi modul nalazi odmah pokraj ovoga. I sad već polako počinjem vrtiti filmove, za šta se sve može zamijeniti jedan modul od 1GB RAM-a (cca. 250kn). Počinje dijagnostika, vadim taj jedan modul i pokušavam dići sustav, ulazim u BIOS i tamo lijepo piše za RAM 512MB. Sustav se diže googlam, nailazim na podatak da neki modeli mogu imati s donje strane integriran RAM modul koji se ne može odvojiti (možda da si novu tipkovnicu kupim? ili web kamericu to nemam). Ne predajem se još, ionako je vikend i ne radi trgovina pa ne mogu zamijenit. Počinje daljnje lutanje po forumima, napokon nailazim na informaciju da moj model ipak nema integrirani RAM nego da se drugi modul nalazi ispod tipkovnice (web kamerica bye-bye). Po uputstvima s tog foruma skoro kidam tipkovnicu, jer nisam mogao nigdje naći podatka/primjer kako se skida tipkovnica.

Nakon sat i nešto lutanja bespućima interneta, naletih napokon na hp-ovom službenom forumu (koji je cijelo vrijeme pokazivo znakove nestabilnosti, jednostavno bi izbacio random grešku od 4xx) na link na pdf uputstva. Pa eto ako neki ima sličan laptop nadam se da će ovo pomoći i sačuvati pokoju tipkovnicu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: